Felicitaties van Alblasserdamse burgemeester voor 245-jarige De Haan

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans heeft vrijdagochtend 20 mei De Haan uit Alblasserdam gefeliciteerd met het 245-jari bestaan.

Naast algemeen directeur Wouter Hijzen was daarbij ook Wim De Haan aanwezig. Hij is de achtste generatie van De Haan, geboren op 1 juni 1941.

Mooie geschiedenis
Met de levering van één trekschuit aan Adriaan de Haan, gedocumenteerd op 21 mei 1777, begon de geschiedenis van familiebedrijf De Haan. Sindsdien is De Haan dé keuze voor mensen die grenzen willen verleggen, dromen navolgen en het avontuur aangaan. Met 21 auto’s en meer dan 100 man eigen personeel heeft De Haan zich anno 2022 tot een betrouwbaar, internationaal gerenommeerd verhuisbedrijf ontwikkeld met wereldwijde accreditaties.

De visie van het maatschappelijk betrokken verhuisbedrijf is om mensen bij een verhuizing zich zo snel mogelijk weer thuis te laten voelen. Met een uitgebreid pakket aan mogelijke verhuisdiensten vervullen zij dit met persoonlijke aandacht, kennis van zaken en aanpassingsvermogen. Daarom zorgt het bedrijf onder andere voor de overdracht van kennis, vaardigheden en bezieling door oudere en ervaren medewerkers te koppelen aan jongere medewerkers.

Ook in de bedrijfsvoering van De Haan is durven ontdekken en flexibiliteit verankerd. Ze doen wat ze beloven en het liefst nog meer dan dat. Oer-Hollands, betrouwbaar en resultaatgericht.

Fotocollage
Geïnspireerd door de prachtige geschiedenis van De Haan is er in het pand aan de Edisonweg in Alblasserdam een historische overlegruimte ingericht. Daarin staan onder andere een fotocollage met acht generaties De Haan, een 100 jaar oude scheepslamp, een tafel gemaakt van een antieke verhuiskist en een speciaal koffietafelboek met inspirerende foto’s, samengesteld door oud-directeur Wim de Haan (1941).

De beelden visualiseren waar De Haan voor staat: duurzaamheid, kwaliteit, passie en continuïteit. De sfeervolle ruimte speelt tevens in op de veranderende functie van het kantoor. Het is het visitekaartje van het succes van het zelfstandige, internationale verhuisbedrijf dat nog steeds volledig in familiehanden is.

Met dankbaarheid en vertrouwen kijkt De Haan naar de toekomst. Het 245-jarig jubileum van De Haan zal gedurende dit jaar met verschillende acties en sociale activiteiten gevierd worden met medewerkers, klanten, relaties en via onze goede doelen.